Кухнята на Айше, събрана в книга, ще бъде представена на 12 април в Лещен

Автор от Рибново представя кулинарната си книга.

Няма българин, който да не е чувал за „Кухнята на Айше“. Всеки, който се интересува от традиционната кухня на Родопите, от използването на здравословни продукти, отгледани в домашни условия и на родното поле, всеки, които иска да научи повече за вкуса на един от най-красивите региони на страната ни е попадал на младата кулинарка Айше.
Тя е родом от красивото село Рибново в община Гърмен.
"Кухнята на Айше" е блог, който предлага разнообразни рецепти и кулинарни съвети. Той включва рецепти от различни кухни, както и полезни трикове за готвене. 
Освен това има и книга, наречена "36 рецепти от кухнята на Айше". На 12 април от 16:00 ч. книгата ще бъде представена в хотел „Лещен“.
Селището е известно със запазената традиционна българска архитектура на къщите и е един от центровете на туристическа дейност в Гърменско. 
Наскоро в интервю за БНР-Благоевград, авторът сподели, че в книгата наред с лесни за приготвяне ястия, с които може да зарадвате семействата и гостите си, има и щипка философия, която е разпределена в кратки разкази за произхода на рецептите.
Книгата е разделена в 6 тематични групи с по 6 рецепти на традиционните за страната ни и региона ястия.
„Тази книга е изцяло в мой стил – рецептите са лесни за приготвяне, с достъпни продукти и пълни с любов. Вложих много старание, защото знам, че моите читатели заслужават най-доброто“, заяви Айше Емин.
Всеки читател има възможност да се докосне до магията на Родопите и да говори с автора.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД